آخرین رپرتاژها

پیشنهاد سردبیر

  • آموزش پرورش قارچ دکمه ای

    پرورش قارچ به عنوان یک کسب و کار خانگی با سرمایه اولیه کم، می‌تواند یک گزینه مناسب برای افرادی باشد که به دنبال سودآوری مطمئن هستند. در واقع، پرورش...

  • قارچ چه ویتامینی دارد؟

    قارچ سرشار از پروتئین، ویتامین، املاح و مواد معدنی است؛ برای سلامتی بسیار مفید بوده و به دلیل دارا بودن آنتی‌اکسیدان و فیبر در پیشگیری از بیماری‌های مزمن موثر است. کالری...

  • گل مناسب دستشویی در فنگ شویی

    فنگ شویی برای هر محیطی ایده ­ای دارد. چیدمان منزل و بخش‌­های مختلف آن حتی سرویس بهداشتی نیز در فنگ شویی پیش بینی شده­ است. در چیدمان بر اساس فنگ...

  • بهترین کود برای رشد زاموفیلیا

    یکی از محبوب­‌ترین گیاهان آپارتمانی زاموفیلیا است. این گیاه به واسطه مقاومت بالای خود در شرایط آپارتمانی شناخته می­‌شود. همچنین به‌ خاطر ظاهر زیبای...

  • گیاهان چهار فصل باغچه ای

    داشتن یک باغچه یا بالکن سرسبز و پرگل در فصل‌های سرد سال، باعث می‌شود تا شما بهار را در این فصل‌ها به خانه خود بیاورید. برخلاف تصور عموم مردم، نوعی...

فرم خبرنامه

ورودی نامعتبر

راهنمای کامل نگهداری بن سای (درختچه مینیاتوری)

تا به حال درختچه های مینیاتوری را در بازار گل و گیاه مشاهده کرده اید؟ درختچه های کوچکی که مشابه با نمونه های بزرگ خودشان هستند و با ظاهر زیبا و خارق العاده خودشان روحیه منزل شما را بهبود می بخشند. این گیاهان زیبا بن سای نام دارند. برای اینکه بتوانید از زیبایی بن سای نهایت لذت را ببرید، باید با نحوه نگهداری بن سای نیز آشنایی داشته باشید. چون این درختچه های کوچک زمانی زیبا و خارق العاده اند که شاداب و جوان باشند. در ادامه مقاله قصد داریم در مورد روش نگهداری بن سای با شما صحبت کنیم.

با روش نگهداری و تکثیر بونسای بیشتر آشنا شوید

نگهداری بن سای به آن سادگی که فکر می کنید نیست. درختچه های کوچک مینیاتوری به اندازه درخت های بزرگ مقاوم نیستند و باید بتوانید به درستی از آن ها نگهداری کنید. همانطور که می دانید قیمت این گیاهان چندان پایین نیست. پس اگر می خواهید با توجه به قیمت بالای این گیاهان جذاب، به درستی از آن ها نگهداری کنید تا نگرانی از بابت پژمرده شدن آن ها نداشته باشید، باید به نحوه آبیاری، کوددهی، میزان نور مورد نیاز گیاهان و ... توجه داشته باشید.

نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که بونسای ها دارای تنوع بالایی اند. بنابراین شاید نحوه نگهداری هر بونسای با بونسای دیگر متفاوت باشد. از این رو توصیه می کنیم که اطلاعات خودتان را در مورد نگهداری از این درختچه های مینیاتوری بالا ببرید. در ادامه شما را با روش نگهداری و تکثیر این گیاه آشنا می کنیم.

آبیاری مناسب

آبیاری یکی از مهم ترین موضوعاتی است که باید برای نگهداری بن سای به آن توجه داشته باشید. بن سای نباید هیچ وقت خشک و تشنه بماند. با این حال میزان آبیاری هر گیاه با گیاه دیگر متفاوت است و شرایط محیطی، جنس خاک و نیاز گیاه این شرایط را متفاوت می کنند. بنابراین بهتر است که با توجه به نیاز درختچه مینیاتوری خودتان به آن آب بدهید.

بهترین روش آبیاری، دادن آب به خاک گیاه است. معمولا این گیاهان به رطوبت روی برگ های شان حساس هستند. بنابراین مقداری آب به گیاه بدهید به طوری که کل خاک با آب پوشیده شود. تا زمانی که مقداری آب از سوراخ زیر گلدان خارج نشده است، آبیاری را ادامه دهید.

رطوبت مورد نیاز

رطوبت یکی از مهم ترین فاکتورهای نگهداری بن سای است. اگر می خواهید درختچه مینیاتوری شما جذاب و خاص باشد، کافیست که به میزان کافی رطوبت برای آن تامین کنید. بهترین روش برای تامین رطوبت، درست کردن جزیره است. برای این کار می بایست در یک سینی یا ظرف کم عمق که بزرگ‌تر از بن سای است یک یا چند لایه سنگ کوچک بریزید. سپس روی سنگ ها را با آب بپوشانید. حالا می توانید گلدان را روی این سنگ ها بگذارید و اجازه دهید تا آب کم کم بخار شود و یک حمام بخار را برای این گیاه ایجاد کند. دقت کنید که کف گلدان شما نباید با آب تماس داشته باشد، در غیر این صورت ریشه پوسیده می شود و گیاه شما شادابی خود را از دست خواهد داد.

با روش نگهداری و تکثیر بونسای بیشتر آشنا شوید

نور مورد نیاز

هر گیاهی برای اینکه رشد مناسبی داشته باشد، نیاز به نور خورشید دارد. نور مورد نیاز برای نگهداری بن سای می تواند بسته به نوع گیاه متفاوت باشد. اما معمولا گیاهان به 4 الی 6 ساعت نور خورشید در طول روز نیاز دارند. بسته به نوع بن سای باید آن را در معرض نور مستقیم خورشید نیز قرار دهید. چون معمولا درختچه های مینیاتوری علاقه زیادی به نور آفتاب دارند. با این حال اگر برای شما امکان پذیر نبود که نور کافی را برای نگهداری از بن سای تامین کنید، می توانید از نور مصنوعی استفاده نمایید.

محل نگهداری از بن سای

نگهداری از بن سای باید در یک محل مناسب که دمای هوا مطلوب است، انجام شود. هر یک از درختچه ها میزان دمای متفاوتی را تحمل می کنند. اما بهتر است که اگر دمای هوا از 4 درجه پایین تر نمی آید، بونسای را در تراس یا پاسیو نگهداری کنید. در این صورت نور صبحگاهی به گیاه می تابد و در عصر نیز سایه می تواند باعث بهبود رشد این گیاه شود.

هرس کردن بن سای

هرس کردن درختچه های مینیاتوری کاری تخصصی است و فقط افرادی که مهارت کافی در این زمینه دارند باید این کار را انجام دهند. هرس کردن این درختچه ها علاوه بر اینکه نیاز به دانش دارد، نیازمند به ظرافت و خلاقیت خاصی نیز است. چرا که شکل دادن به بن سای می تواند زیبایی این گیاه را چندین برابر کند. برای هرس کردن این درختچه باید از قیچی های استریل شده و مخصوص هرس کردن استفاده کنید. لزومی ندارد که همه جوانه های جدید را هرس کنید. ابتدا از شاخه ها و برگ های خشک شده شروع کنید تا با یک بررسی دقیق متوجه شوید که باید به سراغ چیدن کدام بخش های دیگر این درختچه ها بروید.

با روش نگهداری و تکثیر بونسای بیشتر آشنا شوید

خاک مناسب برای نگهداری

بن سای در خاک مناسبی رشد می کند و باید حتما این موضوع را در نظر داشته باشید. برای نگهداری بن سای باید به سراغ خاک هایی بروید که زهکشی خوبی دارند و آب اضافی را از خودشان خارج می کنند. در کنار این موضوع این خاک ها باید بتوانند آب مورد نیاز گیاه را در خودشان نگهداری کنند. هر چقدر خاک ها دارای ذرات درشتی باشند، جریان هوا راحت تر در میان ذرات خاک عبور می کنند و این موضوع باعث افزایش اکسیژن رسانی به ریشه ها می شود.

کوددهی به بن سای

درختچه های مینیاتوری شما زمانی زیبا و شاداب خواهند ماند که کوددهی به آن ها را به صورت منظم انجام دهید. کوددهی به بن سای باید با کودهای مناسب انجام شود. بهترین زمان برای کوددهی به این گیاه فصل بهار تا اواسط پاییز است. می توانید در این بازه زمانی هر ماه یک بار به گیاه کود بدهید تا گیاه شما از فواید کود بهره مند شود. بهتر است که غلظت کودهای انتخابی برای بن سای نسبت به کود برای گیاهان دیگر پایین باشد. بدین صورت که به میزان دو برابر کود را در حلال ترکیب کنید و آن را به گیاه بدهید.

تعویض گلدان بونسای

یکی از نکات مهم مراقبت از بونسای، تعویض گلدان است. هر زمانی که ریشه ها همه گلدان را پر کردند نوبت به آن رسیده که گلدان این گیاه را عوض کنید و مقداری خاک مناسب نیز به گیاه اضافه کنید. گلدان بونسای باید در وسط تابستان یعنی مرداد ماه عوض شود. در غیر این صورت احتمال از بین رفتن شادابی این گیاه وجود دارد.

با روش نگهداری و تکثیر بونسای بیشتر آشنا شوید

نحوه تکثیر بونسای

گران قیمت بودن بونسای باعث شده تا برخی از افراد تمایل داشته باشند به جای خرید این درختچه های مینیاتوری اقدام به تکثیر آن ها کنند. در ابتدا باید این نکته را به شما یادآوری کنیم که تکثیر بن سازی کاری زمان بر و سخت بوده و نیاز به حوصله بسیار زیادی دارد. شما می توانید از طریق چند روش زیر این گیاه را تکثیر کنید که هر کدام پروسه خاص خودشان را دارند.

  • کاشت بذر
  • قلمه زدن
  • پیوند زدن
  • خوابانیدن هوایی
  • تکثیر از طریق ساقه ای بدون پوست بن سای

به غیر از اینکه باید روش مناسبی را برای تکثیر بن سای انتخاب کنید، بهتر است که در زمان مناسب نیز تکثیر این گیاه را انجام دهید. در انتهای زمستان و اوایل فصل بهار و در تابستان، بهترین زمان ها برای تکثیر این گیاه هستند. با این حال بسته به نوع بن سای زمان تکثیر نیز می تواند متفاوت باشد. برای بن سای دارای چوب نرم بهترین زمان تکثیر بهار و تابستان است. اما برای بن سای های دارای چوب سخت، بهترین زمان تکثیر در اواخر زمستان می باشد.

 

نوشتن دیدگاه